środa, 16 kwietnia 2014
Zebra
Składniki:
2,5 szklanki + 2-3 łyżki mąki
1-1,5 szkl.cukru
1 szkl. oleju
5 jajek
1 szklanka wody gazowanej
2-3 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno.Dodać cukier. Na koniec - po 1 żółtku. Stopniowo dokładać 2,5 szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia.Ubijając dalej, dodać olej i wodę. Ciasto podzielić na 2 części. Do pierwszej dodać 2-3 łyżki kakao, do drugiej 2-3 łyżki mąki. Do przygotowanej formy (tortownicy lub keksówki) wlewaj na przemian ciasto jasne i ciasto ciemne. Piec około 60min w 180 stopniach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz