sobota, 25 maja 2013
Raffaello
Biszkopt:
4 jajka
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku
2 łyżki oleju
Białka na sztywno ubić, dodać cukier, żółtka , olej, na końcu mąke i proszek.Upiec.
Masa:
2 puszki mleka skondensowanego niesłodzonego(1 l),
2 białe czekolady,
4 śnieżki,
20 dag kokosu
2-3 łyżki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie
Mleko podgrzać z czekoladą aż do rozpuszczenia, wystudzić, wsypać śnieżkę. Ubić na gęsto, dodać
gęstniejącą żelatynę i kokos. Wyłożyć na biszkopt i posypać kokosem lub zrumienionymi płatkami migdałowymi.Schłodzić.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz