Biszkopt:
4 jajka-z białek piana
4 łyżki cukru
2 łyżki mąki tortowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka kakao
1,5 proszku proszku do pieczenia
Masa z Kubusia
1 duży Kubuś pomarańczowy
1 kostka masła
2 budynie śmietankowe w proszku
3|4 Kubusia zagotować z masłem.W pozostałej części soku rozmieszać proszek budyniowy i wlać do gotującej się masy.
Krem:
Pudełko śmietany kremówki 36% ,1
galaretka pomarańczowa rozpuszczona w 1 szklance przegotowanej
gorącej wodzie
Ubić śmietanę,dodać zimną galaretkę .
Kolejność:
Wystudzony biszkopt+gorąca masa z Kubusia.Gdy wystygnie masa ,ułożyć na wierzch masy 2 paczki delicji polewą do góry+krem(galaretka z kremówką). Na to zetrzeć czekoladę lub delicje (jeśli zostaną).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz