Składniki:
(przepis na 3 małe pucharki)
250 g serka mascarpone
2 żółtka
pół paczki biszkoptów okrągłych
1/4 szkl.cukru pudru
3 łyżki amaretto lub innego likieru
około 1/3 szklanki mocnego naparu z kawy (rozpuszczalnej lub parzonej)
parę łyżek kakao gorzkiego
Ubić żółtka, dodać cukier puder, a następnie serek mascarpone. Do zimnego naparu z kawy dodać amaretto. Na dno każdego pucharka umieścić nasączone w naparze kawowym biszkopty (zanurzyć tylko na moment by nie rozmiękły). Na to nałożyć trochę masy, posypać kakao przez sitko i znów warstwa nasączonych biszkoptów. Mi wyszły 3 warstwy biszkoptowe. Na wierzchu musi być warstwa kremu i kakao.Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz