poniedziałek, 10 grudnia 2012
Kremówka
Składniki:
0,5 kostki masła lub margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szkl. mąki
0,5 szklanki cukru kryształu
2 jajka
Wyrobić ciasto i rozwałkować na blaszkę , na to wylać budyń.
Budyń:
1 l mleka , 3 budynie poziomkowe lub białe bez cukru, 1 szklanka cukru
2 szklanki mleka zagotować, w reszcie wymieszać budynie z cukrem na to wylać masę kokosową.
Masa kokosowa:
2 jaka
0,5 szkl. cukru pudru
20 dag kokosu
0,5 kostki rozpuszczonej margaryny
Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, kokos i tłuszcz
Można zamiast kokosowego wierzchu zrobić dodatkowo 0,5 porcji ciasta i zrobić kruszonkę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz