poniedziałek, 10 grudnia 2012

Kremówka


Składniki:
0,5 kostki masła lub margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szkl. mąki
0,5 szklanki cukru kryształu
2 jajka

Wyrobić ciasto i rozwałkować na blaszkę , na to wylać budyń.

Budyń:
1 l mleka , 3 budynie poziomkowe lub białe bez cukru, 1 szklanka cukru

2 szklanki mleka zagotować, w reszcie wymieszać budynie z cukrem na to wylać masę kokosową.

Masa kokosowa:
2 jaka
0,5 szkl. cukru pudru
20 dag kokosu
0,5 kostki rozpuszczonej margaryny

Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, kokos i tłuszcz
Można zamiast kokosowego wierzchu zrobić dodatkowo 0,5 porcji ciasta i zrobić kruszonkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz