niedziela, 14 lipca 2013

Sernik na zimno z brzoskwiniami lub innymi owocami

Na górze zdjęcie sernika z torebki firmy Delekta z 1 szkl. serka homo waniliowym, spód z rozkruszonych herbatników wymieszanych ze stopionym masłem (nieco się kruszył). Na wierzchu 2 galaretki pomarańczowe i gwiazdki z arbuza zrobione foremką do ciastek :). Można też powycinać nożem z arbuza literki i ułożyć je w jakiś napis.

Poniżej sernik na zimno 
sernik o smaku waniliowym z Biedronki( 1 kg)
1,5 szklani cukru pudru
50 g żelatyny (ok. 6 łyżek)
2 galaretki dowolny kolor
owoce

Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu odstawić do ostudzenia. Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki chłodnej wody. Odstawić na 15 następnie dolać 1 szklankę gorącej wody i podgrzewać na gazie aż do rozpuszczenia ciągle mieszając.Ostudzić.
Do sera dodać cukier puder i zmiksować , następnie ostudzoną, płynna żelatynę. Na spód formy wylać masę serową (można ją wyłożyć biszkoptami) i włożyć na pół godziny do lodówki aż masa stężeje. Na wierzchu ułożyć owoce i zalać gęstniejąca galaretką



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz